De Koebel grenst aan de Zeepeduinen, een uitgestrekt duingebied met bossen en zandverstuivingen, dat bijna de hele kop van Schouwen beslaat. Hier kunt u prachtige wandeltochten maken, vogels en wilde paarden ontmoeten en in de winter schaatsen op de mooiste natuurlijke ijsbaan van Zeeland.

 

In de Zeepeduinen liggen de Domaniale bossen, een 300 ha groot bos dat hoofdzakelijk uit dennen bestaat en waar kilometers lange wandel-, fiets-, ruiter- en menroutes in zijn uitgezet. De 6 kilometer lange MTB route is een mooie uitdaging voor mountainbikers. Bij de ingang van het bos ligt de excursieschuur van Staatsbosbeheer, waar alle routes starten en veel activiteiten worden georganiseerd, onder begeleiding van een boswachter. Ook ligt hier een fraai aangelegd klimbos, waar je onder begeleiding tot in de toppen van de bomen kunt klimmen.

Met de fiets bereikt u snel het brede en schone strand van Westenschouwen. Dit strand leent zich vanzelfsprekend voor vele doeleinden en is in alle seizoenen aantrekkelijk. Er zijn verschillende gezellige strandpaviljoens voor een hapje en een drankje aan zee.
De polders rondom Burgh-Haamstede zijn heerlijk voor het maken van leuke fietstochten. Hierbij kunt u een bezoek brengen aan de Plompe Toren, het haventje van Burghsluis of de Stormvloedkering over de Oosterschelde. In Haamstede zijn fietsen te huur. Via ‘een rondje met het pontje’ kunt u vanuit de haven van Burghsluis met de fiets naar het volgende eiland.
Zeeland betekent natuurlijk genieten op, aan en vooral in het water. Voor duikers zijn er veel mooie locaties in de omgeving (Nationaal Park de Oosterschelde en het Grevelingenmeer). (Kite)surfen is erg in trek op de Brouwersdam en vissen op zee of een rondvaart maken kunt u vanuit de haven van Burghsluis.

Een ouderwetse warme bakker, de slager, groenteboer en supermarkt (AH): ze liggen allemaal op loopafstand van groepsaccommodatie De Koebel. In het seizoen zijn er wekelijks markten in het centrum van Haamstede. Ook is er een fraai kasteel, dat op sommige dagen te bezichtigen is. De andere plaatsen op het eiland zijn ook een bezoek waard, zoals de monumentale havenstad Zierikzee, de badplaats Renesse of de mooie ringdorpen Dreischor en Noordgouwe. In Ouwerkerk ligt het indrukwekkende Watersnoodmuseum.

Er zijn diverse zwembaden: op de Brouwersdam bij Port Zélande, in Brouwershaven/Den Osse bij Port Greve en op Noord-Beveland bij de Roompot in Kamperland.


Westenschouwen (strand, bos)  
Nieuw-Haamstede (strand, duinen)     
Renesse
Zierikzee
Veere
Middelburg

2 km
5 km
7 km
17 km
20 km
28 km

 

Meer tips: kijk op de website van de VVV Zeeland voor leuke uitstapjes en bezienswaardigheden. Er is heel veel te doen op Schouwen-Duiveland!

 

Groepsaccommodatie, Zeeland, Schouwen-Duiveland, Burgh, Haamstede, Duikers, Mountainbikers, Scholen, Families, De Koebel